order composition

Een compositie bestellen

Wilt u graag een compositie, een muziekstuk, dat speciaal voor u is geschreven en op uw wensen is afgestemd? Dat kan! 

Ik schrijf muziekwerken voor vrijwel ieder instrument en in verschillende bezettingen (ook zang). U kunt een solowerk bestellen maar ook een werk voor twee musici, voor een trio, een kwartet of voor een bijzonder samengesteld ensemble. Misschien speelt u met het hele gezin maar is er geen bladmuziek voor uw ensemble te vinden? Misschien liggen de niveaus erg uit elkaar en wilt u toch samen kunnen musiceren?

Het is ook mogelijk op een gedicht, misschien wel een gedicht dat u zelf schreef, muziek of een lied te laten schrijven.

De compositie kan worden geschreven voor een bepaalde gelegenheid. Denk aan een feestelijke opening, een verjaardag, een jubileum of een minder prettige aanleiding zoals een afscheid. U kunt een compositie ook cadeau doen.

Mijn muziek is tonaal, dat wil zeggen dat het prettig in het gehoor ligt. Modern, maar toch fijn om naar te luisteren, emotioneel, ritmisch of grappig. Luister op de website (onder audio) om een idee te krijgen van mijn werk of luister naar de voorbeelden hieronder. Ik schrijf ook graag voor kinderen.  

De kosten van het laten maken van een compositie 

Over composities hoeft geen BTW te worden betaald. Mijn tarief is als volgt:

Starttarief € 250,—: overleg, uitwisselen van kennis omtrent gewenst niveau (van zeer eenvoudig tot gemiddeld), voorbeelden bekijken en beluisteren en nadere kennismaking.

Aansluitend volgt een tarief per minuut gecomponeerde muziek:

Eerste instrument € 150,—per minuut, elk volgend instrument € 100,—per minuut.

Een werk van 4 minuten zal dus voor één instrument in totaal € 850,00 kosten en voor elk volgend instrument komt daar € 400,—bij (4 maal 100 euro per gecomponeerde minuut).

Hoe werkt het?

U neemt contact met mij op om uw wensen te bespreken. Aansluitend betaalt u de helft van het overeengekomen bedrag. Nadat de compositie is voltooid volgt overleg en kan het werk nog worden aangepast indien gewenst (alleen kleine aanpassingen). U betaalt de tweede helft van het overeengekomen bedrag.  

Mijn tarieven kunnen laag worden gehouden omdat het auteursrecht bij mij blijft. Dit betekent dat ik het werk ook kan gebruiken voor andere doeleinden. U als opdrachtgever heeft recht op:

- een naam geven aan het werk

- uitvoering en gebruik van het werk

- de première (tot 1 jaar na datum uitgifte)

Het werk wordt altijd aan u of aan degene die u wilt, opgedragen!

Voorbeelden van een compositie

In 2015 componeerde ik in opdracht een pianowerk voor een 6-jarig meisje, Klara Khomskii uit Wenen/Hamburg, Het werk, genaamd Little Hands, werd door Klara gespeeld tijdens het Festival “Klassiek op het Amstelveld” in Amsterdam, en dat was meteen ook de wereldpremière. 

Op YouTube kunt u een film bekijken van Little Hands

Luister naar A slice of pizza voor strijkorkest (amateuropname): A slice of Pizza

Op mijn PC maak ik zelf korte geluidsfragmenten. U hoort hier dus geen echte musici spelen. 

Brass Quartet (2 trompetten, trombone en tuba)

Klarinet trio (klarinet, cello en piano)

Strijktrio (viool, altviool en cello)