Premiere (4 april 2013)

De première van 4 april 2013 was een groot succes. De zaal was goed gevuld. Een prachtige opkomst. 

Zoals gebruikelijk werd er in de middag nog een generale repetitie gehouden. Tot mijn schrik vernam ik een paar dagen voor de première dat Quirijn de Lang inviel bij de Opera te Berlijn en voor ons concert op en neer zou vliegen. Zijn toestel landde gelukkig op tijd en hij kwam een goed uur voor het concert de Doelen binnen stormen.  

Wat hebben we genoten van het enthousiasme van het publiek, wat was het spannend om de muziek voor het eerst voor publiek ten gehore te brengen. 

 Eke Simons opende met twee piano solostukken van mij, gevolgd door Caprice, gespeeld door Eke en Martin de Deugd (viool). Aansluitend de vijf liederen op gedichten van Pablo Neruda.  

In de pauze waren de CD’s niet aan te slepen, wij hebben er deze avond meer dan 100 verkocht en aan donateurs ter beschikking gesteld.  

Na de pauze waren de twee liederen van Gardel aan de beurt, gevolgd door Ziganette. Emlyn Stam heeft zijn altvioolsolo prachtig uitgevoerd en hetzelfde geldt voor Jérôme Fruchart op zijn cello in het stuk The unfaithful. Wij hebben diverse snikken vanuit de zaal gehoord. 

Ter afsluiting Le Grand Tango van Piazzolla door Jérôme en Eke. Een daverend slotapplaus vulde de zaal. 

Première Pablo Neruda Liederen

Datum: 4 april 2013

Aanvang: 20.15 uur

Plaats: De Doelen te Rotterdam

Tevens première van:

  • The unfaithful voor cello en strijkers
  • Ziganette voor altviool en strijkers
  • Caprice voor viool en piano
  • Thoughts en A little story of grief voor piano solo